Ovo je UDAV: Pogledajte kako izgleda novi moćan pištolj ruske vojske!

Autor: Republika

Svet

14.01.2019

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhunski pištolj, koji je već dobio nadimak "udav", mogao bi uskoro da postane nova uzdanica ruske vojske, koja užurbano traži odgovarajuću zamenu potvrđenom, ali zastarelom "Makarovu".

Najnoviji pištolj uspešno je prošao sva testiranja proizvođača oružja i ruskog ministarstva odbrane, navodi se u zvaničnom saopštenju. "Udav" (ruska reč za "bou") testiran je na loše vremenske uslove i pokazao se odličnim i po mrazu i na vrućini.

- Testiranja su dokazala visoku prilagodljivost pištolja, njegovu izdržljivost i funkcionalnost u ekstremnim uslovima – naveo je proizvođač, a preneo Sputnik. "Udav" ima čaure 9x21 milimetar i može da postigne čak osamnaest hitaca.

Rečeno je da je pištolj doveden do svojih granica tokom različitih serija testiranja prošle godine. Preporučen je za vojsku, istaklo je ministarstvo odbrane. Detalji karakteristika i izgleda oružja ostali su tajni. Ipak, slika koja je objavljena na sajtu "Kalašnjikov" pokazuje da nema ničega neobičnog u njegovom obliku, ni dizajnu. Na prvi pogled, "udav" izgleda slično kao nemački "Heckler & Koch USP" – veoma popularan u američkoj vojsci. Budući da je "udav" pištolj 21. veka, on ima kratku šinu koja omogućava postavljanje lasera ili taktičke svetiljke ispod cevi.

Ruski mediji navode da je on najverovatnija zamena za poznati pištolj "Makarov", koji je napravljen 1951. godine. Od tada je postao standardni pištolj u armiji i policijskim snagama u Rusiji, ali i nekoliko drugih zemalja. Širom sveta poštuju veličinu "Makarova", kao i težinu, ali se žale na njegovu nedovoljnu vatrenu moć. Postao je nepodoban za modernu pucnjavu, jer bi trebalo da bude dovoljno snažan protiv oklopnih meta. Ovo nije prvi pokušaj da se zameni legendarni "Makarov". U prošlosti su razmatrani još neki ruski pištolji od devet milimetara, na primer GSh-18, ali su bili nepouzdani ili suviše komplikovanog dizajna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading