GENOCID: ID najveća pretnja po verske slobode u svetu!

Autor: blic.rs

Svet

16.08.2017

07:35 >> 07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Islamska država je jedna od najvećih pretnji po verske slobode širom sveta i odgovorna je za genocid, prema tvrdnjama američkog državnog sekretara Reksa Tilersona iznetim u godišnjem izveštaju Stejt departmenta o verskim slobodama.

Islamska država ne prestaje da preti celom svetu!

- Islamska država je očigledno odgovoran za genocid nad Jazidima, hrišćanima i šiitskim muslimanima u područjima koja kontroliše ili koja su bila pod kontrolom ID - napisao je Tilerson u predgovoru godišnjeg izveštaja o verskim slobodama u svetu za 2016. godinu.

Ova teroristička grupa je, kako dodaje, takođe odgovoran za zločine protiv čovečnosti i etničko čišćenje usmereno na iste grupe, ali i na sunitske muslimane, Kurde i druge manjine.

Tilerson je poručio i da će Stejt department nastaviti da podržava one koji žele da žive svoje živote u skladu sa svojom verom.

 - Tamo gde verske slobode nisu zaštićene, nestabilnost, zloupotreba ljudskih prava i nasilan ekstremizam imaju veću šansu da se ukorene. Niko ne bi trebalo da živi u strahu ili da se suoči sa diskriminacijom zbog svojih uverenja -  navodi Tilerson.

Vlada u Vašingtonu, kako je naveo, planira da radi sa verskim manjinama širom sveta kako bi očuvala kulturno nasleđe i zaštitila ih od novih napada.

U izveštaju objavljenom utorak analizirano je stanje verskih sloboda u 199 zemalja sveta, a takođe su opisani napori koje SAD preduzimaju kako bi sačuvale te slobode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading