KOLIKO JOJ VREMENA TREBA: Severna Koreja može da digne Ameriku u vazduh za samo nekoliko minuta!

Autor: blic.rs

Svet

16.08.2017

07:25 >> 07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednja testiranja interkontinentalnih raketa koja je sprovela Severna Koreja pokazuju da ona može da pogodi američku teritoriju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Severna Koreja ima čime da se pohvali

Prema poslednjim analizama, Pjongjang je u stanju da pogodi zapadnu obalu SAD. Američki obaveštajni zvaničnici veruju da ona može i da na vrh interkontinentalnih balističkih projektila (ICBM) stavi minijaturnu nuklearnu bojevu glavu.

Iako mnogi još raspravljaju o mogućnostima severnokorejskog oružja, mali broj njih je negirao da napredak Severne Koreje treba da zabrine.

47 minuta u vazduhu je na testu proveo "Hwasong 14"

- Prema trenutnim informacijama, test projektila (obavljen 28. jula) pokazao je da Severna Koreja lako može da pogodi brojne velike američke gradove na zapadnoj obali - rekao je Dejvid Rajt, fizičar i direktor programa za globalnu bezbednost u Uniji zabrinutih naučnika.

Međutim, ukoliko nastavi sa unapređivanjem projektila i oni dostignu svoju punu sposobnost, u opasnosti će biti praktično svaki američki grad. On je procenio da bi severnokorejski ICBM "Hwasong-14" mogao da ima maksimalni domet od oko 10.500 kilometara, što znači da bi mogao da padne tik pored Vašingtona.

 Domet balističkog projektila je povezan sa njegovom brzinom. To je kao da bacate loptu, što je brže bacate pod datim uglom, to će dalje ona leteti -rekao je on.

Postoje tu i neke nepoznate varijabile, na primer, brzina ICBM kada se isključe motori dok leti svemirom. On smatra da bi ICBM mogao da tada leti oko 4-5 kilometara u sekundi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading