Haker priznao krivicu, na udaru Merkelova i naslednica!

Autor: Tanjug

Svet

08.01.2019

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački magazin "Špigl" objavio je na sajtu da je danas uhapšeni 20-godišnjak, osumnjičen za jednu od najvećih krađa podataka u istoriji Nemačke, koja je pogodila stotine tamošnjih političara, priznao krivicu, prenosi Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Navodi se da je istražitelj Kancelarije federalne kriminalističke policije (BKA), koji se bavi njegovim slučajem, kazao da je osumnjičeni izjavio da nije bio svestan razmera posledica sopstvenih postupaka i da za sada ništa ne ukazuje na bilo kakve veze sa stranim bezbednosnim službama.

Nemačke vlasti saopštile su danas da je pritvoren osumnjičeni za hakerski slučaj koji je rezultirao objavljivanjem na internetu privatnih informacija stotina političara i poznatih ličnosti, prenosi AP.

Agencija navodi da su izgleda objavljeni podaci poslanika svih stranaka u Bundestagu osim ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD).

"Dojče vele" (DW) navodi da među skoro 1.000 pogođenih napadom ima poznatih glumaca, poput Tila Švajgera, ali i podosta političara: tu je nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer, kancelarka Angela Merkel, nova predsednica Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer i šefica Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) Andrea Nales.

Prema oceni DW, novo u ovom slučaju i nije toliko da su hakerskim napadom pogođene poznate ličnosti, već kako su one pogođene. Ovaj put se nije radilo o njihovoj funkciji.


DW navodi da se u načelu može reći da ovaj puta cilj hakera nisu bile funkcije nekih osoba, već one same - uključujući i njihovo privatno okruženje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading