Najnovija Forbsova lista: Zakerberg najveći gubitnik u 2018.

Autor: Tanjug

Svet

28.12.2018

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi milijarderi izgubili su deo svog bogatstva zbog veoma turbulentne godine, a najveći gubitnik među njima je direktor kompanije "Fejsbuk" Mark Zakerberg koji je zbog skandala i lošeg publiciteta "lakši" za 18,7 milijardi dolara, piše magazin "Forbs".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mark Zakerberg

Sa druge strane, direktor kompanije "Amazon" Džef Bezos najveći je dobitnik, jer ovu godinu završava bogatiji za 27,9 milijardi dolara, odnosno sa ukupnim bogatstvom od 126,2 milijarde američkih dolara.

Bezosa u stopu prati japanski milijarder Tašadi Janaji, koji je zahvaljujući svojim akcijama kompanije "Uniklo" ostvari veću zaradu za sedam milijardi dolara.

Na trećem mestu najvećih dobitnika nalazi se izvršni direktor naftne kompanije "Lukoil" Vagit Alekperov, koji je ostvario dobit od 4,6 milijardi dolara.

Na listi gubitnika, Zakerberga prati Amanasio Ortega, osnivač kompanije "Inditeks" koja je odgovorna za brendove kao što su "Zara", "Berška" i "Masimo Duti", koji je izgubio 16,2 milijarde dolara, što je uzrokovanim lošim poslovnim izveštajima.


Ove godine se od 14 milijardi dolara oprostio i Džordž Šefler, osnovač "Šefler auta", a kako navodi "Forbs", pad prodaje automobila u Evropi i Kini "očigledno je uticao na proizvođaca guma i auto delova"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading