Kad ti je država "savršeno" uređena, pa nemaš preča posla! Komanda Vazduhoplovne odbrane Amerike budno prati Deda Mraza

Autor:

Svet

23.12.2018

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komanda Vazduhoplovne odbrane Severne Amerike (NORAD) radarom i satelitskim kamerama, i ove godine "prati kretanje" Deda Mraza i njegove zaprege od devet irvasa, što dalje implicira da su gorepomenuti rešili sve probleme još samo da Deda da se skrasi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Deda Mraz pod budnim okom specijalaca

Američka vojska saopštila je da na ove aktivnosti NORAD-a neće uticati delimična blokada federalne vlade, jer ih obavljaju volonteri i vazdušnoj bazi Peterson u Koloradu, a finansiraju se iz budžeta ministarstva odbrane usvojen ranije ove godine, prenosi AP.

To će biti 63. put da se Deda Mraz "prati" na ovakav način. Tradicija je započeta na Badnje veče 1955. godine kada je jedan pogrešan telefonski poziv upućen centru vojne komande.

Prethodno je u novinama objavljen poziv deci da se obrate Deda Mrazu, ali je slučajno odštampan broj direktne vojne linije.

Kada je pukovnik Heri Šup podigao slušalicu tog dana, otkrio je da ne razgovara sa nekim generalom, već sa detetom koje je htelo da priča sa Deda Mrazom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading