Umro srpski krvnik! U 77. godini preminuo Pedi Ešdaun

Autor: Republika

Svet

22.12.2018

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvedočeni neprijatelj Srbije i Srba, nekadašnji visoki predstavnik UN za BiH Pedi Ešdaun preminuo je u 77. godini, prenose strani mediji pozivajući se na saopštenje Liberalno demokratske partije čiji je Ešdaun bio predsednik u periodu između 1988. godine i 1999.

Pedi Ešdaun

Ešdaun je ovdašnjoj javnosti dobro poznat pre svega na osnovu skandaloznog snimka sa šiptarskim teroristima kojima je davao konkretna uputstva o vođenju gerilske borbe protiv srpske policije i civila.

Inače, ubijeni advokat Miša Oganjanović, tokom gostovanja u Ćirilici 2015. godine, otkrio je da je Ešdaun, kao izaslanik premijera, ilegalno prešao tadašnju granicu SRJ u koordinaciji sa pripadnicima UČK, neposredno pre bombradovanja.

- I to preko Juničkih planina, a to su kozje staze kojima ne možete da prođete ne znam kakvim motorom ili nekim vozilima. To se jedva nadleće i avionioma i helikopterima. On je prešao granicu, došao u jedno selo na Kosovu, jednu albansku kuću u kojoj se u tom primaćoj sobi na šatorskim krilima, nalazi gomila naoružanja, od mitraljeza, puško-mitraljeza itd - ispričao je tada Ognjanović.

 

 

Kako je objasnio, Ešdaun je pregledao cev po cev, ocenjujući kvalitet oružja.

Pripadnici UČK su ćutali i stajali oko njega i onda je rekao "Oružje vam nije dobro". Ja sam specijalni izalsanik prvog ministra, tada Tonija Blera i došao sam ovde da vam pomognem da ubijate Srbe. To se na snimku i vidi i čuje, ne postoji nikakav trik u ovome što ja vama sada govorim - naveo je Ognjanović.

U nešto skorijoj prošlosti, Ešdaun se "proslavio" porukom koju čak nije zavio ni u diplomatske oblande, kada je brutalno zapretio da će, ako se Srbi i Albanci dogovore o razgraničenju na Kosovu, Srbija ostati bez Vojvodine i Sandžaka! 

O tome je Republika.rs već pisala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Rade

23.12.2018 18:59

Velika šteta za Srpski narod....ALI ŠTETA ŠTO OVAJ BJELOSVJETSKI OLOŠ NIJE KREPAO DAVNO...Republika Srpska ostade a ti putuj u vječna lovišta neprijatelju moga naroda