(VIDEO) Žestok okršaj u Briselu! Junker: Nebulozni ste! Mejova: Šta ste rekli?!

Autor: Tanjug

Svet

14.12.2018

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker žestoko je kritikovao britansku premijerku Terezu Mej na drugom danu samita EU u Briselu. Njih dvoje su snimljeni u žustroj raspravi, a Junker je rekao da je potpuno "nebulozno" šta zapravo Velika Britanija traži od EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Junker i Mejova

- Želimo da znamo šta naši britanski prijatelji traže od nas. Nalazimo se u debati koja je ponekad nebulozna i neprecizna - rekao je Junker.

Ta je Junkerova izjava vidno iznervirala britansku premijerku koja je nije dobro razumela.

 - Kako ste me nazvali? Nazvali ste me nebuloznom - rekla je Mej ljutito.

Iako se na snimku objavljenom na Tviteru ne čuju njihove reči, njih su preneli eksperti za čitanje sa usana.

Junker joj je rekao da nije to rekao, a ona je insistirala: "Da, jeste!".

Zatim su nastavili da se raspravljaju, a Junker je spustio ruku na njeno rame, dok je pokušavao da je umiri.

Tereza Mej je kasnije novinarima rekla da su imali oštru raspravu, ali je rekla da je ono što je ona imala da kaže bilo "kristalno jasno".

Ona je rekla da je Junker iskoristio izraz "nebulozno" misleći uopšteno na debatu o Bregzitu, a ne na nju lično, kako je isprva mislila i dodala da joj je on to i objasnio.

- Da, imala sam robustnu raspravu sa Junkerom, mislim da je to vrsta diskusije koju možete da imate kada razvijen odnos i kada dobro sarađujete. Ono što je iz nje proizašlo jeste njegovo razjašnjenje o čemu je zapravo govorio. Kada je koristio tu frazu, govorio je o nivou debate - rekla je Mej.

Mej u Briselu pokušava da od lidera EU dobije dodatna uveravanja kako bi svoj sporazum za Bregzit mogla da progura u britanskom parlamentu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading