Policija zna ko je ubica iz Strazbura, potera se nastavlja!

Autor: Tanjug

Svet

12.12.2018

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski policijski zvaničnici identifikovali su osumnjičenog za pucnjavu u Strazburu kao Šerifa Šekata (29), a potera za njim se nastavlja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Francuska policija juri ubicu

Jedan policijski izvor rekao je da je Šekat ranije bio umešan u 25 sudska slučaja, uključujući više ozbiljnih slučajeva pljački, prenosi AP.

Osumnjičeni je u bekstvu otkako je utorak uveče izveo napad na Božićni vašar u centru Strazbura, a pet osoba je privedeno u okviru istrage o ovom napadu, izjavio je danas državni sekretar francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Loran Nunjez.

On je radiju Frans-enter rekao da je napadač možda pobegao u susednu Nemačku. 

Rekao je i da su u sinoćnoj pucnjavi ubijene tri osobe, dok je 13 ljudi ranjeno, od kojih osam teško.

Nunjez je negirao medijske navode da je u toku policijska intervencija u čuvenoj strazburškoj katedrali, ali je rekao da potera stalno menja pravac.

Prema njegovim rečima, napadač je identifikovan kao osumnjičeni ekstremista, koji je izdržavao zatvorske kazne, ali je napomenuo da motiv napada za sada nije utvrđen.

"Figaro" prenosi da je napadač ranjen u ruku i da ga goni 420 policajaca, kao i da su francuske vlasti od jutros pojačale kontrolu na granicama i uspostavile saradnju s nemačkim snagama reda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading