Kim i dalje pravi nuklearno oružje: Objavljeni novi satelitski snimci, lider Severne Koreje prevario Trampa?!

Autor: mediji, Republika

Svet

05.12.2018

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi satelitski snimak otkriva da je Severna Koreja proširila ključnu raketnu bazu u unutrašnjosti zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Ovi snimci koje poseduje CNN pokazuju da diplomatski razgovori sa Amerikom nisu učinili mnogo po pitanju sprečavanja masovne proizvodnje nuklearnog oružja.

Satelitski snimci dokazuju da je raketna baza Jeongju-dong i dalje aktivna te i da se konstantno nadograđuje. Sama baza je već odavno poznata američkim obaveštajcima, međutim, snimci otkrivaju izgradnju novog postrojenja udaljenog nekoliko kilometara, potvrdili su istraživači na Institutu Medlberi.

 

 

- Satelitski snimci pokazuju da je baza aktivna. Osim toga, Severna Koreja je protekle godine značajno proširila obližnje postrojenje. Čini se da se radi o još jednoj raketnoj bazi - piše u izveštaju Instituta.

Dodaju da nije sigurno da li se radi o dve odvojene baze ili je jedna podređena drugoj.

- Gradnja se nastavila čak posle junskog sastanka Trampa i Kima u Singapuru. Bez obzira na to što Kim govori o svojoj navodnoj želji za denuklearizacijom, Severna Koreja nastavlja da proizvodi nuklearno oružje - kažu iz Instituta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading