(VIDEO) Saudijski princ na Samit G-20 došao u japankama i "bacio pet" Putinu: Evo šta se krije iza takvog pozdrava!

Autor: Republika

Svet

01.12.2018

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijski princ Mohamed bin Salman prisustvuje dvodnevnom samitu G20 u Buenos Ajresu

Foto: youtube.com/Bloomberg
Baci pet!

To je prvo njegovo pojavljivanje na međunarodnoj sceni od ubistva novinara Džamala Kašogija, javlja AP. Međutim, pažnju je privukla obuća u kojoj je došao.

Bin Salman, prvog dana samita nosio je bele papuče, nalik popularnim "japankama". 

Oba lidera su na meti kritika međunarodne zajednice odnedavno, Bin Salman zbog tvrdnji američke CIA da je naredio ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, a Putin zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, u kojem je pre nekoliko dana ruska vojska zaplenila tri ukrajinska vojna broda i posadu.

Francuski predsednik Emanuel Makron zauzeo je mnogo hladniji stav prema Bin Salmanu, kada se susreo oči u oči sa njim na samitu. Prema neimenovanim francuskim zvaničnicima, Makron je "pritisnuo" Bin Salmana u vezi sa istragom ubistva Kašogija i rata u Jemenu, na šta mu je saudijski prestolonaslednik rekao da ne brine, a Makron mu je odgovorio sa "brinem", navela je američka agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading