Žirinovski najavio krvoproliće: Ukrajinci nam spremaju blickrig!

Autor:

Svet

29.11.2018

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Žirinovski, poslanik u ruskoj Dumi i lider ruske Liberalno-demokratske partije, upozorio je rusku javnost da Ukrajina po scenariju kakav je Zapad već primenio na Srbiji 1999. sprema masovni napad na Moskvu i operaciju "Barbarosa 2". On je, gostujući u veoma gledanoj emisiji na državnoj televiziji, uporedio sadašnje stanje nakon incidenta u Crnom moru sa onim pred napad nacističke Nemačke na Rusiju 1941, kada je Hitler pokrenuo blickrig (munjeviti rat) nazvavši tu operaciju "Barbarosa".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Žirinovski

- Plan "Barbarosa 2 - Napad na Rusiju" već je potpisan i ukrajinska armija je spremna na to - izjavio je Žirinovski, koji je inače poznat po krutim stavovima prema Zapadu.

On je upozorio da se Ukrajina neće zaustaviti na provokaciji u Kerčkom moreuzu i da ga ceo incident podseća na stanje pred rat u Bosni i Hercegovini 1992. i bombardovanje SRJ 1999.

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Merkelova optužila Putina da je kriv za incident

Nemačka kancelarka Angela Merkel optužila je ruskog predsednika Vladimira Putina da je direktno odgovoran za trenutnu situaciju u oblasti Crnog mora. Ona je optužila Rusiju da je gradnjom mosta na ulazu u Azovsko more otežala promet Kerčkim moreuzom.

- Za ovo je u potpunosti odgovoran predsednik Putin - rekla je Merkelova. Ona je dodala i da se za rešavanje krize ne sme posezati za oružjem.

- Ovde nema vojnog rešenja. Mora se i dalje razgovarati - rekla je Merkelova apelujući na prisebnost svih strana u sporu.

- Početak rata planirao se i 2016. i 2017. Došla je 2018. godina. Počelo je. Nisu znali gde da započnu. U Siriji smo mi zaveli red. Zato će glavni udar i biti na teritoriji Ukrajine - ispričao je Žirinovski optuživši ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da će ratno stanje iskoristiti da zavede strahovladu u zemlji.

 Žirinovski: U Siriji smo mi zaveli red. Zato će glavni udar i biti na teritoriji Ukrajine

Žirinovski je, ljut na izjavu ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsena Avakova da bi rat između Ukrajine i Rusije trajao tri dana, izjavio da bi on bio mnogo kraći.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

I Hitler slomio zube na Rusiji

- Hitlerov napad na Rusiju "Barbarosa" počeo 22. juna 1941.

- On je tu akciju nazvao preventivnom jer je želeo da spreči Staljina da ojača

- Nacisti su zašli 2.900 kilometara u rusku teritoriju

- Nemci su bezuspešno opsedali Lenjingrad, Moskvu i Staljingrad i na kraju su poraženi nakon skoro četiri godine rata

- Rat na istočnom frontu odneo je ukupno 30 miliona života, uglavnom civila

- Kakva tri dana! Zgazili bismo ih za 27 minuta, koliko je bilo potrebno i Crvenoj armiji da uništi nacističku diviziju Galicin, koju je Hitler poslao da zaštiti Ukrajinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading