Amerika prati suđenje veka meksičkom narko-bosu: El Čapo bogatiji od Eskobara!

Autor:

Svet

30.11.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozloglašeni meksički narko-bos Hoakin Guzman (61) zvani El Čapo (Kratki), kojem se trenutno sudi u američkoj državi Njujork za niz krivičnih dela i trgovinu narkoticima, živeo je u neviđenom luksuzu, sa kojim nije moglo da se poredi ni bogatstvo kolumbijskog kriminalca Pabla Eskobara. El Čapov bivši saradnik iz Sinaloa kartela Migel Angel Martinez svedočio je u utorak pred sudom da je El Čapo imao privatni zoo-vrt, tri privatna aviona, pet ljubavnica koje je finansirao, bogat vozni park i po vilu na svakoj od popularnih meksičkih plaža.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
El Čapo

- Imao je tri aviona, od kojih je svaki prevozio po 10 miliona dolara svaki put kad smo se vraćali sa granice sa SAD - ispričao je Martinez na suđenju.

On je objasnio da se neverovatna količina novca slivala u El Čapove džepove od tona i tona kokaina koji su slali u velikim pakovanjima.

Martinez: Imao je tri aviona, od kojih je svaki prevozio po 10 miliona dolara

- Radnici koji su slagali kokain bili su svi nadrogirani jer svaki put kad bi nabacivali pakete droga bi se raspršila u vazduh i oni su to udisali - ispričao je Martinez. Osim toga, El Čapo je često putovao u Švajcarsku, gde se podvrgavao operacijama podmlađivanja ćelija.

Martinez: Viđao se sa četiri ili pet žena i sve smo morali redovno da ih isplaćujemo

- Imao je 4 ili pet žena i sve smo morali redovno da ih isplaćujemo - rekao je Martinez dok ga je El Čapova zakonita supruga slušala iz galerije suda.

Od zlata do blata
- El Čapo je prošle godine izručen SAD
- Nekoliko puta proglašavan je od magazina Forbs za jednog od najmoćnijih ljudi na svetu
- 2014. otkriveno je da je El Čapo uvozio 500 tona kokaina godišnje u SAD
- Dva puta je uspeo da pobegne iz zatvora gde je služio kaznu od 20 godina robije
- Ponovo je uhapšen 2016, a izručen Americi u januaru 2017.
- Suočava se sa doživotnom kaznom zatvora zbog trgovine drogom i ubistava

Prema njegovim rečima, El Čapo je stalno leteo po Meksiku u svoja tri privatna aviona i posećivao nekoliko svojih kuća, od kojih je najpoznatija ona u Akapulku. Tamo je, ispričao je Martinez, El Čapo svojim malim vozom obilazio zoološki vrt i hranio lavove, pantere i tigrove, a kada bi poželeo da isplovi na more, koristio je svoju jahtu "Čapito".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading