Kremlj demantuje glasine! Peskov: Putin i Porošenko nisu razgovarali

Autor: Tanjug

Svet

27.11.2018

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin nije telefonski kontaktirao sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom nakon što su ruske snage zaplenile tri broda ukrajinske mornarice u Kerčkom moreuzu, saopštio je portparol Kremlja Dmitri Peskov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin i Dmitri Peskov

- Nije bilo telefonskog kontakta između dva predsednika - rekao je Peskov na pitanje novinara agencije Tas s da prokomentariše izveštaje da je Kijev navodno tražio telefonski razgovor sa Moskvom posle incidenta.

Prethodno je Porošenko kazao da je tražio razgovor sa Putinom, ali da nije dobio odgovor.

Putin je juče telefonski razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi je informisao o okolnostima incidenta u Kerčskom moreuzu.

Predsednik Rusije oglasiće se povodom Kerčkog incidenta u narednih nekoliko dana, izjavio je juče Peskov.
 


- Predsednik će saopštiti svoj stav u narednih nekoliko dana. Bilo bi pogrešno potceniti opasnost ovakvih provkacija - rekao je Peskov.

Upitan zašto se Putin još uvek nije oglasio, Peskov je rekao da je ruski predsednik odlučio da će se oglasiti kada bude smatrao da je neophodno.


- Ovo je veoma ozbiljna stvar za predsednika. Znate da je dobijao temeljne informacije od naših graničara i specijalizovanih agencija još od početka provokacije. Međutim, kada dođe trenutak, predsednik će pružiti sva neophodna objašnjenja - rekao je Peskov.

Prema rečima portparola, prilika će se ukazati na Samitu G20 u Argentini, kojem će Putin prisustvovati od 30. novembra do 1. decembra.

Ruske snage su 25. novembra zaplenile tri broda ukrajinske mornarice u Kerčkom moreuzu, između Crnog i Azovskog mora, navodeći da su nelegalno ušli u ruske teritorijalne vode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading