(VIDEO) Napetost dostiže vrhunac! Bačene dimne bombe na rusku ambasadu u Kijevu, Ukrajina uvela ratno stanje

Autor: Republika

Svet

25.11.2018

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle dešavanja na Krimu i napada ukrajinske armije na stambene četvrti samoproglašene Donjecke Narodne Republike, napadnuta je i ruska ambasada u ukrajinskoj prestonici Kijevu.

Sudeći prema objavama na Tviteru, demonstranti koji su se okupili ispred ruske ambasade u jednom trenutku bacili su dimne bombe na zgradu.

 

 

Zvaničnih podataka o povređenima za sada nema. S druge strane, kako su preneli pojedini mediji, ruske diplomate se nalaze u objektu i životno su ugrožene.

 

 

Takođe, pojavile su se i informacije da Kijev planira uvođenje ratnog stanja, što je potvrdio i  sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Aleksandar Turčinov.

 

- Predlažem da sprevodemo zasedanje kako bismo uveli režim ratnog stanja - rekao je on na brifingu, koji su preneli ukrajinski mediji.

Prema njegovim rečima, zasedanje Saveta planirano je da se održi u ponoć po lokalnom vremenu.

Potom je Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine doneo je odluku da uvede ratno stanje na teritoriji te zemlje u trajanju od 60 dana. 

Prethodno je ruski FSB saopštio da su Ukrajinski brodovi "Berdjansk“ "Nikopolj“ i "Jani Kapu“, koji su nezakonito presekli granicu sa Rusijom, zadržani, kao i da je protiv njih upotrebljeno oružje.

Ističe se i da je trojci ranjenih ukrajinskih vojnika pružena sva neophodna medicinska pomoć, te da oni nisu životno ugroženi

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading