(VIDEO) Turista ušao na zabranjeno ostrvo gde se domoroci štite od modernih bolesti, a onda je platio životom na jeziv način

Autor:

Svet

21.11.2018

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici plemena na ostrvu severni Sentinel, ubili su američkog turistu koji je uspeo da se iskrca uprkos zabrani.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Džon Čau (27) je platio lokalnom ribaru da ga preveze do ostrva u indijskm okeanu koje je zabranjeno jer su pripadnici lokalnog plemena veoma agresivni, a vlasti pokušavaju da ih zaštite.

Kako je saopštila policija čim se iskrcao Čaua su okružili stanovnici ostrva i ubili ga. Prema drugom izvoru na njega se čim je izašao na obali sručila kiša strela, a nešto kasnije su ga okružili domoroci i zadavili ga.

Ribari su dan kasnije našli njegovo telo i prijavili slučaj. Ostrvo je pod zaštitom kako bi se lokalna populacija domorodaca za koje se pretpostavlja da ih ima oko 150 zaštitila od modernih bolesti.

Ovo nije prvi slučaj napada ovih domorodaca na strance. 2006. godine su dva ribara usidrila brod u blizini ostrva kako bi prespavali, ali se on oslobodio i nasukao na obali. Odmah su ubijeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading