Tramp pomilovao dve ćurke: Upozorio sam ih na demokrate

Autor: Tanjug

Svet

20.11.2018

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp obavio je tradicionalnu godišnju ceremoniju kojom je pomilovao par ćurki u Beloj kući, a uoči američkog praznika Dana zahvalnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

AP prenosi da je Tramp u šali upozorio ćurke, čija su imena Grašak i Šargarepa, da će, uprkos tome što ih je on predsedničkim ukazom spasao da ne završe na prazničnoj trpezi, možda ipak morati da odgovaraju demokratama. 

Kako je u šali rekao, oni će od januara imati većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, a već su, dodao je, obećali da će istražiti sve njegove odluke i poslovne aranžmane.

Bela kuća je putem interneta organizovala takmičenje "navijača" dve ćurke kako bi se utvrdilo koja će biti pomilovana, a Tramp je najpre objavio da je "srećna ptica" Grašak, da bi potom odlučio da ih obe pomiluje.


AP podseća da je još predsednik SAD Džordž Buš Stariji uveo tradiciju godišnjeg pomilovanja ćurki i to 1989. kada je poštedeo život jednoj ćurki koja je bila teška oko 23 kilograma.

Tramp će Dan zahvalnosti provesti sa porodicom na njegovom imanju na Floridi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading