Ćerka šefa Bele kuće napravila istu brljotinu kao Hilari: Ivanka će Trampa koštati fotelje

Autor:

Svet

20.11.2018

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva ćerka SAD, kako je mnogi nazivaju, Ivanka Tramp mogla bi svog oca da košta mesta šefa Bele kuće jer je u korespodenciji sa državnim zvaničnicima, van svih bezbednosnih protokola, koristila svoj privatni mejl nalog, čineći tako istu grešku koju je Tramp kao glavni adut koristio u kampanji protiv Hilari Klinton 2016. Naime, neimenovani izvori iz Bele kuće otkrili su da je Ivanka prošle godine poslala na stotine pisama putem privatnog mejl naloga koji koriste ona i njen suprug Džared Kušner, što je strogo kršenje bezbednosnih procedura. Ivanka, međutim, ne poriče da je koristila svoj privatni nalog, ali tvrdi da nije znala da je to protivzakonito.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Kada je stupila na dužnost Trampovog višeg savetnika, otvoren joj je nalog, ali još uvek nije prošla obuku jer su drugi koji su došli pre nje sada na obuci. Do tada ona koristi svoj privatni nalog - izjavio je Piter Mirijanijan, portparol Trampovog advokata, dodajući da ona nije slala ništa poverljivo, već uglavnom mejlove koji se tiču logistike i rasporeda dnevnih obaveza članova njene porodice.

 

Ivanka: Nisam znala da time kršim bilo kakve zakone i proceduru

Sve bi to, međutim, izazvalo samo sporedne reakcije u američkoj javnosti da upravo njen otac Donald Tramp nije još 1016. tokom predsedničke kampanje predlagao hapšenje Hilari Klinton jer je tada otkriveno da je i ona dok je bila državni sekretar u Obaminoj administraciji poslala na hiljade mejlova sa svog privatnog naloga. I iako je u jeku tadašnje FBI istrage o njenom kršenju bezbednosnih procedura ona praktično izbrisala sve svoje sporne mejlove kako bi uništila svaki dokaz svoje nezakonite radnje, protiv nje nikada nije bila podneta krivična prijava.

Sud ukinuo Trampovu uredbu

Američki sud je privremeno blokirao uredbu Donalda Trampa kojom je on zabranio podnošenje zahteva za azil migrantima koji su ilegalno prešli granicu iz Meksika, što je poslednji u nizu Trampovih poraza pred sudom.

- Bez obzira na opseg predsednikovih ovlašćenja, on ne može prepravljati zakone kako bi uveo uslove koje je Kongres izričito zabranio - izjavio je sudija Džon Tigar iz San Franciska.

Za to vreme oko 10.000 migranata iz Centralne Amerike blokiralo je pogranični meksički grad Tihuanu, gde će još šest meseci provesti čekajući da dobiju azil u SAD.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivanka i Donald Tramp

Kasnije, kada je postao predsednik, Tramp se našao usred kampanje demokrata u ruskom mešanju u izbore, a dobar deo javnosti bio je ogorčen jer se na šefa SAD vodi hajka dok je Hilari zbog svojih nezakonitih mejlova praktično bila abolirana.

U Belu kuću stigla ovogodišnja božićna jelka, a kočije sa velikim zimzelenim drvetom dočekali su supružnici Tramp. Međutim, mnogi su primetili Melanijinu elegantnu majkl kors kaput-pelerinu koja košta 4.000 dolara. Ove godine, za razliku od prethodne, drvo nije dočekao njihov sin Baron, a jelka će biti smeštena u Plavu sobu Bele kuće.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading