Nemačka sprema novi zakon za lakše proterivanje migranata

Autor: Tanjug

Svet

18.11.2018

23:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka planira zakon koji bi omogućio brže i efikasnije proterivanje osoba koje se nalaze ilegalno u zemlji, piše nemački "Bild am zontag". Među tim merama je i ona po kojoj bi osobe kojima je odbijen zahtev za ostanak u Nemačkoj bile dužne da prijave ako noć ne provedu na prijavljenom mestu boravka.

RepublikaFoto: youtube.com/VideoVoyage.TV
Foto: Ilustracija

Mere podrazumevaju i to da podnosilac zahteva za azil svoju poštu može da podiže samo uz pomoć čip-kartice čime bi se moglo dokazati da su i primili odluku o proterivanju iz zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je demantovalo sadržaj dokumenta koji je objavio "Bild" ali je saopšteno da se trenutno "intenzivno radi" na zakonu o olakšavanju proterivanja, prenosi Hina.

U međuvremenu, nemački ministar unutrašnjih poslova prihvatio je inicijativu nekih saveznih pokrajina poput Saksonije, koje se zalažu za proterivanje kriminalaca i u Siriju.

- Trenutno intenzivno ispitujemo mogućnosti proterivanja u Siriju kriminalaca i osoba od kojih preti opasnost - izjavio je Zehofer u petak.

Konačnu odluku o tom pitanju trebalo bi da bude doneta krajem novembra na sastanku ministara unutrašnjih poslova saveznih pokrajina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading