Nova rokada u Beloj kući: Tramp smenjuje šefa kabineta?!

Autor: Tanjug

Svet

18.11.2018

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp nagovestio je danas da šef njegovog kabineta Džon Keli možda i neće ostati do kraja njegovog mandata u Beloj kući.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tramp je, naime, u intervjuu za "Foks njuz sandej", pohvalio radnu etiku Kelija, ali je i naveo da "postoje neke stvari koje mu se ne sviđaju" koje on radi.

- Ima nekoliko stvari koje mu jednostavno nisu jača strana. To nije njegova greška. Nije mu to jača strana - rekao je Tramp, dodajući da je moguće da i sam Keli želi da ode, prenela je agencija AP.

Na pitanje da li će Kelija zadržati na funkciji do kraja svog mandata 2020. godine, Tramp je kratko odgovorio da bi to "moglo da se dogodi".

Tramp je naveo da je zadovoljan kabinetom, ali da razmišlja o promenama na "tri ili četiri ili pet pozicija".

 

 

Jedna od njih je funkcija ministarke za unutrašnju bezbednost Kirstjen Nilsen, čiji je odlazak, po svemu sudeći, neizbežan.

Tramp je rekao da bi ona mogla ostati na toj funkciji, ali je stavio do znanja da bi želeo da bude odlučnija u ispunjavanju imigracione politike i jačanja pogranične bezbednosti.

Američki predsednik je komentarisao i smenjivanje Mire Rikardel, zamenice savetnika za nacionalnu bezbednost za koju je prva dama Melanije Tramp rekla da ne zaslužuje da radi za njenog supruga.

Tramp je za Rikardelovu rekao da je "talentovana, ali ne previše diplomatična".

Portparolka Bele kuće Sara Sanders saopštila je ranije da će MIra Rikardel "nastaviti da podržava predsednika u trenutku kada napušta Belu kuću na novom poslu u administraciji".

Sandersova, međutim, nije precizirala na koju funkciju odlazi Mira Rikardel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading