Gradonačelnik Vukovara provocira: Pupovac da odluči da li je uz srbočetničke agresore!

Autor: Tanjug

Svet

15.11.2018

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, izjavio je danas da nije merodavan da govori o tome ko je dobrodošao, a ko nije na obeležavanje Dana sećanja na žrtvu Vukovara, u nedelju 18. novembra, ali da lider SDS S, Milorad Pupovac, treba da odluči gde mu je mesto - uz stradale ili, kako je rekao, agresore.

RepublikaFoto: Tanjug/A. BULJUBAŠIĆ
Milorad Pupovac

- Svako mora da odluči da li mu je mesto u Bačkoj Palanci uz bok pripadnicima agresorske srbočetničke vojske ili odavati počast žrtvama te iste agresije. Ne možete sedeti uz bok njima i onda doći i reći da uvažavate ljude koji su stradali - rekao je Penava odgovarajući na pitanje da li je Pupovac dobrodošao u Vukovar na Dan sećanja.

On je novinarima u Saboru kazao da je "ta razlika definisana Ustavom, deklaracijom Hrvatskog sabora o Domovinskom ratu i Haškim sudom koji je jasno presudio i oslobodio hrvatske generale".

Program obeležavanja Dana sećanja na žrtvu Vukovara nije objavljen, a Penava kaže da toga dana u tom gradu "u prvom planu treba da bude žrtva Vukovara u Domovinskom ratu, svi poginuli heroji i stradali civili u velikosrpskoj agresiji 1991. i nikakva druga imena".

On je rekao da veruje da će taj događaj proteći dostojanstveno i mirno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
koje licemerje

16.11.2018 20:05

Ne mogu da verujem koliko licemerja i zla u ovim ljudima. A sta sa onim silnim Srpskim zrtvama u poslednjih 100 godina. Bog neka vam sudi po delima vasim, i neka vam da isto sto ste vi dali nasim zrtvama.