Mađari bez komentara: Nisu ni potvrdili ni demantovali da je Gruevski tražio azil

Autor: Tanjug

Svet

13.11.2018

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarska vlada nije potvrdila, ni demantovala tvrdnje da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski zatražio politički azil u toj zemlji, javila je tv Telma.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Popov
Nikola Gruevski

- Ne možemo ni da potvrdimo, niti da demantujemo. Nismo u mogućnosti da komentarišemo individualne zahteve za azil koji su u proceduri - odgovoreno je toj televiziji iz mađarske vlade.

Ranije danas Gruevski je na svom fejsbuk nalogu objavio da se nalazi u Budimpešti i da je zatražio politički azil u Mađarskoj.

Sa druge strane, Ministarstvo pravde Makedonije saopštilo je da će ekstradiciju bivšeg premijera Nikole Gruevskog zatražiti nakon dobijanja zvanične potvrde MUP-a da je, kako se navodi, pobegao u Mađarsku.


Makedonija je za Gruevskim juče raspisala nacionalnu, a danas i međunarodnu poternicu zbog toga što se nije javio na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading