Crnogorski premijer uputio Amfilohiju PISMO UPOZORENJA!

Autor: Tanjug

Svet

05.11.2018

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski premijer Duško Marković ponovo preti rušenjem pravoslavne crkve na Rumiji, kraj Bara, a mitrpolita crnogorsko-primorskog Amfilohija optužje da deli Crnu Goru i Albance na podobne i nepodobne.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duško Marković

- Ovoga puta, dozvolili ste sebi da delite Albance na podobne i nepodobne, na one koji su dobrodošli na Rumiju i na one kojima tu nije mesto, na Albance Enver Hodže i Albance Skender-bega...Ne činite to, mitropolite - upozorio je Marković u otvorenom pismu Amfilohiju, koje prenose crnogorski mediji.

Marković tvrdi da mitropolit na taj način udara u temelje i smisao crnogorskog suživota - kulturnog, multietničkog pa i verskog.

On upozorava mitropolta Amfilohija da to ne čini, navodeći da je na tom suživotu Crna Gora opstala i time se danas s ponosom legitimiše pred svetom.

- Ne dirajte u tu, možda i najveću crnogorsku vrednost - ponovo upozorava Marković i tvrdi da Amfilohije već tri decenije deli Crnu Goru umesto da je sabira.

To crnogorskog mitropolita, kako kaže, plaši više nego to da li će na Rumiji ostati limeni objekat. 

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Amfilohije

A Marković je i sada na tu temu poručio da će "ostati - ako mu to dozvoli zakon, neće ostati - ako za to nema utemeljenja. Nikako drukčije".

Iako uvređen što mu se mitropolit obraća otvorenim pismom, Marković tvrdi da mu je veoma drago zbog toga jer će, kako navodi, na taj način svi koji su zainteresovani za temu mogli da se uvere koliko su argumenti ovog visokog predstavnika SPC, kako kaže, u odbrani nezakonite gradnje na Rumiji zapravo okrenuti protiv njega samog.

 

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

06.11.2018 10:34

Odavno je taj nečasni klerofašista trebnao biti upozoren