Svedoku ZVERSKOG UBISTVA malog Slobe proradila savest

Autor: Republika

Svet

05.11.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mustafa Tučić jedan je od četiri nova svedoka čije svedočenje traži Tužilaštvo BiH u procesu protiv Elfete Veseli i Sakiba Halilovića, kojima se sudi za ubistvo srpskog dečaka Slobodana Stojanovića 1992. godine u mestu Donja Kamenica kod Zvornika.

RepublikaFoto: twitter.com
VRATIO SE PO ŠTENE: Spomenik malom Slobi u Drinjači

Mustafa je, kao prenosi list Politika, tražio od tužioca Miroslava Janjića da mu omogući svedočenje jer ne može više, kako je rekao, da kao vernik nosi na duši monstruozno ubistvo dečaka koga je nožem zaklala Albanka Elfete Veseli prišavši mu s leđa dok je bio na biciklu i izmasakrirala ga.

Odsekla mu je obe ruke do lakata, prste na nogama, uvo... Za taj zločin znao je njen komandant Sakib Halilović, ali nije preduzeo ništa da je kazni. Uhapšena je pre dve godine u Švajcarskoj i na zahtev Tužilaštva BiH isporučena u Sarajevo.

Mustafa Tučić se javio Tužilaštvu BiH da ispriča kako je Elfete Veseli 1992. zaklala i iskasapila srpskog dečaka

Mustafi je trebalo više od četvrt veka da progovori. Zašto je ćutao toliko dugo, nije poznato, ali od njegovog svedočenja strepe advokati žene-monstruma protiveći se predlogu tužilaštva.

- Ja sam vernik, dva puta sam išao na hadž i ne mogu da nosim na duši taj haram (greh). Želim da iznesem činjenice o tome jer sam u vreme izvršenja ubistva dečaka bio u Cerskoj - citirao je tužilac Tučića i dodao da mu je Mustafa rekao i to da je "optuženu Elfetu Veseli viđao u uniformi i da je u Bajrićima postojao diverzantski vod na čijem čelu je bio optuženi Halilović".

ČINJENICE
- Roditelji su malog Slobu poslednji put videli 27. jula 1992, kada se, mimo njihove volje, preko barikada vratio u selo da dovede psa koji je ostao vezan
- Telo mališana pronašao je njegov otac Ilija Stojanović 16. juna 1993. u zaseoku Bajrići u Novom Selu, na dnu jame, prilikom iskopavanja pet srpskih boraca
- Elfete Veseli je uhapšena u septembru 2016. u švajcarskom kantonu Nojšatel
- Izručena je organima BiH 24. marta 2017. godine
- Suđenje počelo 21. avgusta 2017. godine

 

-

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

05.11.2018 07:15

Balija je balija,nit vere nit ljudskosti,Srbi pamtite i čuvajte se,uvek će oni kidisati na srpsku nejač.