PODGORICA SE GNUŠA NJEGOŠA, AL' ZATO TITU DIŽE SPOMENIK

Autor: blic.rs, Republika

Svet

30.10.2018

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito dobiće spomenik u Podgorici, odlučeno je na današnjoj sednici gradske Skupštine. Za podizanje spomenika Titu glasala su 34 odbornika DPS-a, SD, URA i manjinskih stranaka, dok su protiv ovog predloga bili odbornici DF-a i SNP-a.

RepublikaFoto: youtube.com/ YU 0 Laki / Jugoslovenski partizani
Foto: Ilustracija

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, obrazlažući ovaj predlog, istakao je da nije reč ni o kakvoj nostalgiji, niti jugonostalgiji. On je naveo da je reč o "adekvatnom odnosu prema onome što su temeljne vrednosti crnogorskog društva, koje su danas napadnute i u Crnoj Gori od određenih društveno-političkih struktura, a, nažalost, sve više i u Evropi".

- Mi smo dužni kao društvo da pošaljemo poruku i da kažemo da Crna Gora ostaje verna antifašističkoj tradiciji, bez koje ne bi bilo ni Crne Gore ni građanskog društva u kojem danas živimo - poručio je Vuković.

Odbornici DF-a rekli su da se podizanje spomenika Titu sad potencira da bi se u drugi plan stavili pravi problemi u glavnom gradu. Iz DF-a su naveli da ne mogu da glasaju za podizanje spomenika Titu i zbog Golog otoka, ali i zato što je "on direktno odgovoran za bratoubilaštvo u Crnoj Gori, ali i slabljenje Srbije da bi Jugoslavija bila jača".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

31.10.2018 12:35

Zašto lažete, niko se ne gnuša Petra II Petrovića iz Njeguša, vladike Crnogorske pravoslavne crkve i vladara Crne Gore, a Tito jeste najznačajnija istorijska ličnost jugoslovensdtva.