TODORIĆ: Očekujem velike pare od tužbi koje ću podneti

Autor: Republika

Svet

28.10.2018

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač Agrokora Ivica Todorić, koji će nakon suda u Londonu biti izručen Hrvatskoj, izjavio je da je očekivao da će Visoki trgovački sud (VTS) potvrditi nagodbu u Agrokoru i da će sud u Londonu odbiti njegov zahtev i potvrditi izručenje Hrvatskoj, ali da će se protiv odluke boriti pravnim sredstvima u inostranstvu, odnosno da će kroz tužbe koje će podići dobiti "velike pare".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GRIZELJ
Ivica Todorić

- Ja ću sada konačno kroz tužbe koje ću podići dobiti sigurno velike, ogromne novce. Ja ću prvi put imati para i prvi put ću reći da mogu kazati da sam bogat čovek. Međutim ja ću kao i do sada sve uložiti u Hrvatsku, sebi ni kune - rekao je Todorić u intervjuu za hrvatsku Tv Nova.

Upitan da li je tačno da su mu troškove advokata Čeri Bler plaćali prijatelji iz Srbije i koji prijatelji, Todorić je rekao da to nije tačno.

- Ne, nije to tačno, ali meni su pomogli moji prijatelji iz Srbije jako - rekao je Todorić i dodao da su na usluge Blerove potrošene "ozbiljne pare" kao i da je ona od svih troškova najmanje koštala.

Prema njegovim rečima, novac koji je dat za njegovo puštanje na slobodu biće vraćen onima koji su je uplatili.


On je dodao i da ga nakon odluke londonskog suda niko nije kontaktirao, već da mu je samo rečeno da je za dve nedelje žalba nakon koje će mu se javiti "neko iz policije" i reći kada da dođe na aerodrom.

Upitan da li ga je strah od istražnog zatvora Remetinca i da li veruje da će dugo biti tamo, Todorić kaže da mu je svejedno.

- Meni je svejedno bio, neko veli da ću Božić doživeti. Može biti i 15 Božića, ali je važno da ja dođem do istine. I nažalost ta će istina dramatično hrvatsku državu koštati - zaključio je Todorić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading