PRVE REAKCIJE NA GLASANJE U SOBRANJU: Čestitali Cipras, Tusk, Han

Autor: Republika

Svet

19.10.2018

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Grčke Aleksis Cipras čestitao je makedonskom kolegi Zoranu Zaevu na uspešnom glasanju u parlamentu Makedonije.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- Čestitke moj prijatelju Zorane Zaeve. Večerašnje glasanje je veliki korak ka našem zajedničkom uspehu. Veoma važan korak ka mirnoj i prosperitetnoj budućnosti za naše narode - napisao je Cipras na Tviteru.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk na Tviteru je na makedonskom jeziku poručio da je Makedonija večerašnjim glasanjem korak bliže evroatlantskoj zajednici. 


- Jedan glas, jedan veliki korak bliže zauzimanju mesta koje vam pripada u našoj transatlantskoj zajednici - napisao je Tusk. 

Evropski komesar za proširenje Johanes Han ocenio je da je danas veliki dan za demokratiju u Makedoniji i čestitao svima koji su odlučili da idu putem ka Evropskoj uniji. 

- Očekujem da će slobodan izbor svih poslanika biti u potpunosti poštovan, posebno onih koji su večeras promenili stranu. Potrebno nam je državništvo, a ne partijske igre - napisao je Han na Tviteru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading