BOSNOM HARAJU DILERI ORUŽJEM: Podzemlje nabavlja pištolje za bagatelu, ručne bombe koštaju 10 evra

Autor: Republika

Svet

17.10.2018

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Bosni i Hercegovini, koja je bila zahvaćena ratnim sukobima, nelegalno naoružanje se nalazi na svakom ćošku. Podzemlje se ne mora mučiti prilikom nabavke pištolja, pušaka i bombi, jer su im lako dostupni i jeftini.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Dileri oružjem u ponudi imaju kompletan arsenal pešadijskog naoružanja, od automatskih pušaka do pištolja. Kod njih se može nabaviti i razornije oružje, poput zolja i ručnih bombi, koje su takođe neretko korišćene prilikom obračuna zaraćenih kriminalnih grupa.

Kako je rekao jedan operativac MUP-a Kantona Sarajevo, ručna bomba se na ulici može kupiti za 10 evra!? Automatska puška kalašnjikov mađarske proizvodnje može se nabaviti za samo 75 evra, a onaj ruske proizvodnje za 150. Karabin sa optikom košta od 250 do 500 evra.

Isti izvor otkriva da se cene pištolja kreću već od 50 maraka, u zavisnosti od toga koja je marka i u kakvom je stanju.

Policajac navodi da su pištolj "Crvena zastava“, takozvana sedmica, i tetejac ređi na ulici i koštaju od 250 do 300 evra.

Škorpion proizveden u Kragujevcu “Crvena zastava” košta 150 evra, a isti model češke zbrojovke je nešto skuplji. Hekler koji je ređi i koriste ga ozbiljniji kriminalci se može kupiti za 500 evra. Zolja košta 100 evra, a prigušivač za pištolj 50 evra.

Iza nesrećnog rata, upozorava dugogodišnji inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Mićo Letić, ostalo je na desetine hiljada pušaka, pištolja, bombi…

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading