(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ovo je Rasim (37), HRVATI su ga držali kao ROBA, iščupali mu nokte, izbili zube i ostavili da umre!

Autor: Republika

Svet

17.10.2018

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravične fotografije izgladnelog Rasima Ćufurovića (37) iz Velike Kladuše koji je u potrazi za poslom završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca zgrozile su region i svetsku javnost!

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Jeziv slučaj robovlasništva uskoro bi mogao da dobije i svoj sudski epilog jer je u toku proces u opštinskom sudu u Karlovcu.

- U postupku u kojem je oštećen Rasim Ćufurović potvrđena je optužnica protiv osam optuženika, a spis se nalazi kod sudije radi zakazivanja rasprave - navela je Maja Vidović iz opštinskog suda u Karlovcu, piše Informer.

Na optuženičkoj klupi će se između ostalih naći članovi monstruozne porodice Velić - otac Petar i trojica njegovih sinova. Od aprila 2016. do oktobra 2017. na svom imanju prisiljavali su Ćufurovića na teški rad bez naknade iskorištavajući njegovo siromaštvo. Optuženi su se pred tužiocem branili ćutanjem ili su u potpunosti negirali da su počinili krivično delo protiv čovečnosti i ljudskog dostojanstva. Njihov advokat je tada isticao da kao manjinska grupa Roma smetaju drugim susedima koji žele da ih isele iz toga područja.

Maltretirali su ga psihički i fizički, a pobegao je u oktobru prošle godine samo zato što su Velići mislili da je umro od povreda koje su mu naneli kad su ga teško pretukli. Bacili su ga polumrtvog u grmlje iza imanja, iz kog je ispuzao i došao do komšija, koji su potom pozvali Hitnu pomoć, pa je odvezen u karlovačku bolnicu. Lekari su ostali šokirani zbog povreda i stanja u kom je Rasim dovezen u bolnicu. Zadobio je višestruke udarce po telu, prelome desne podlaktice, izbijeni su mu zubi, slomljena donja čeljust, pa je morao na operaciju. Na leđima je imao rane koje su nastale, kako je rekao, jer je poliven sprejem za čišćenje papaka stoke. Nokte nije imao, otpali su mu jer su ga Velići čekićem udarali po prstima na rukama i nogama, a zbog stalnih batina mokrio je krv. Zbog toga je izgubio 30 kilograma.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading