Dodik: Skrivanje dokumenta o masakru nad Srbima je zločin prema istini i pravdi!

Autor: Tanjug

Svet

15.10.2018

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoizabrani član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Miliorad Dodik nazvao je danas zločinom prema istini i pravdi to što je, kako su prenele "Večernje novosti", američka Centralna obaveštajna služba (CIA) dve godine krila dokument o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Kako prenosi RTRS, pozivajući se na Srnu, Dodik je rekao da to što je CIA krila dokumenta o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine, "predstavlja zločin prema istini i tim istim ljudima koji su stradali od takozvane Armije BiH, kao i prema pravdi, koju ni nakon 25 godina nisu dočekali srodnici postradalih u srednjem Podrinju".

- Sad je potpuno jasno da je administracija tadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona bila u funkciji satanizacije srpskog naroda i prikrivanja zločina koji su pripadnici takozvane Armije BiH počinili nad Srbima. Time su se Klinton i njegova administracija svrstali u direktne sučesnike tih monstruoznih zločina, kao i u saučesnike događaja koji su se dogodili u i oko Srebrenice u leto 1995. godine - rekao je Dodik.

Dodik je to rekao nakon što je upitan da prokomentariše pisanje "Večernjih novosti" da je dokument o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine CIA krila dve godine, a onda ga arhivirala među nevažna svedočanstva.

Beogradski list preneo je da je posle 23 godine u sedištu UN u Njujorku lociran izgubljeni izveštaj, koji je u maju 1993. godine odnesen u sedište CIA u Lengliju i u UN, navodi RTRS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading