Rusi o optužbama za terorizam: Tužni ovi Crnogorci!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.10.2018

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je optužbe da je ta zemlja umešana u pokušaj terorizma u Crnoj Gori na izborni dan 2016., a za ponašanje glavnog specijalnog tužioca tokom suđenja grupi optuženoj za terorizam kažu da jasno ilustruje "tužno" stanje pravosuđa Crne Gore.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Milivoje Katnić

- Ocigledno je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić odlucio da se prikljuci konkursu za najsmrtonosnije optužbe protiv Rusije. On već dve godine aktivno traži neosporne dokaze takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici u oktobru 2016. godine, u kojoj su navodno učestvovali agenti ruske vojne obaveštajne službe GRU. Kao što smo već u više navrata rekli, ruska strana snažno odbacuje bilo kakvu mogućnost zvanicnog ucešća u ovim izmišljenim pokušajima da se izvede nezakonito delo i veruje da su takve optužbe neosnovane i apsurdne - saopšteno je iz ruskog ministarstva.

Dodaje se da su advokati odbrane na jednom od sudenja predstavili odgovor ruskog Ministarstva spoljnih poslova o boravku u Moskvi jednog od kljucnih svedoka Saše Sindelica.


Katnić je na to rekao da je taj dokument stvorio GRU kako bi otrovao stranke u postupku, te je zatražio da se hemijski testira dokument, kako bi se pronašli eventualni tragovi Novićoka.

- Ovo ponašanje glavnog specijalnog tužioca jasno ilustruje tužno stanje pravosuda Crne Gore - navodi rusko ministarstvo inostranih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading