Oglasila se crnogorska policija: Evo da li puštaju Irineja u njihovu zemlju!

Autor:

Svet

14.10.2018

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka crnogorske Uprave policije Tamara Pavićević izjavila je danas da će "patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (Irineju) biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru"

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Irinej može slobodno da poseti Crnu Goru bez problema

- U ovom trenutku ne postoji nijedna zakonska smetnja koja bi onemogućila boravak patrijarha u našoj zemlji - kazala je Pavićevićeva Televiziji Crne Gore.

RTCG podseća da je iz Mitropolije crnogorsko-primorske ranije saopšteno da će Irinej sutra doći u Crnu Goru s antiohijskim patrijarhom Jovanom, a da je ranije danas podgorička "Pobjeda", pozivajući se na izjavu visokog policijskog zvaničnika, objavila da Irineju ipak neće biti dozvoljen prelazak crnogorske granice.

POGLAVAR SPC IRINEJ: Mirno ću putovati u Crnu Goru!


Srpski patrijarh Irinej izjavio je da u ponedeljak putuje u višednevnu posetu Crnoj Gori i da će sa poglavarom Antiohijske patrijaršije i svega Istoka Jovanom Desetim obići svetinje Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC).
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Crnogorska policija


- Nemam nijedan razlog da ne putujem u Crnu Goru. Nisam obavešten da sam na bilo kakvoj listi nepoželjnih osoba, pa informacije o tome pripisujem samo medijskim spekulacijama - rekao je Irinej za "Večernje novosti" od nedelje.

Najava njegove posete, navode "Novosti", izazvala je veliku pažnju medija zbog spekulacija prethodnih dana da su crnogorske vlasti sačinile spisak osoba iz Srbije nepoželjnih u Crnoj Goria, a na kome se, navodno, nalazi i poglavar SPC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

15.10.2018 09:47

Pa jeste li vi normalni, niko nije tražio zabranu ulaska Irineja u Crnu Goru, za što ne postoje zakonski osnovi, mada se meni lično ne sviđa da crnogorski neprijatelji vršljaju po Crnoj Gori, a Irinej neka obrati pažnju na jezik