DODIK: Neću podržati moguću tužbu Bosne protiv Hrvatske!

Autor: Tanjug

Svet

12.10.2018

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni predsednik Republike Srpske i novi srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je da neće podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora zbog gradnje Pelješkog mosta, što su najavili njegove budući kolege u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

- Mislim da to nije produktivno za BiH i neću to podržati iako možda i imam neke razloge zbog opstrukcije Hrvatske u pogledu izgradnje mosta na Savi kod Gradiške - izjavio je Dodik u intervjuu za sarajevsku komercijalnu televiziju TV1.

Dodik je ponovio da je Komšić, koji je u Predsedništvo izabran kao hrvatski član "malo prenaglio" u svađama kako s Hrvatskom tako i sa Srbijom, a to otežava mogućnost da novo Predsedništvo BiH profunkcioniše kao partner državama regiona.

- Komšić Hrvatskoj preti tužbom zbog Pelješkog mosta, a Srbiji da treba da prizna samoproglašeno Kosovo. Svakako da to umanjuje šansu za bilo kakav politički proces na regionalnoj razini - kazao je Dodik.

Dodik je rekao i da Komšić nije autentični predstavnik hrvatskih nacionalnih interesa u BiH, te da činjenica da hrvatske političke predstavnike izglasavaju Bošnjaci može biti opasna politička igra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading