Amerikanci naoružali ustaše za 55 miliona dolara!

Autor: Tanjug

Svet

12.10.2018

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države donirale su Hrvatskoj i njenom proustaškom režimu dva borbena helikoptera UH-60 "Crno soko" (Black Hawk). To što je hrvatska vojska tokom čitavog 20. veka činila najveća zverstva u ime nacizma i fašizma, a danas država Hrvatska diže spomenike zlotvorima odgovornim za smrti stotina hiljada ljudi, nema nikakve veze u trenutnom ekonomsko-političkom poretku sveta - bitan je novac, ne ustaštvo - Amerikanci jesu sada poklonili helikoptere, ali su poklon uslovili kupovinom novih od strane Hrvata. Para je dobra, od koga god da stiže...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ovako izgledaju helikopteri UH-60 Black Hawk

Radi se o dva helikoptera s bogatim paketima dodatne opreme, a donacija je vredna oko 55 miliona dolara, javio je portal pozivajući se na Obris.org, koji piše da su se pregovori o tome vodili i u Zagrebu s predstavnicima Pentagona i firme "Lokid Martin" (Lockheed Martin). 

Navodi se da takva donacija ne dolazi bez obaveza za hrvatsku stranu pa tako Amerikanci traže da se donacija dva Black Hawka veže za obavezu da Hrvatska u dogledno vreme nabavi još helikoptera istog tipa. 

Podseća se da je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević još prošle godine potvrdio da se s SAD pregovara o nabavci dva taktičko-transportna helikoptera Black Hawk, a prema najnovijim informacijama, dva takva helikoptera juče su sletela u Zagreb.

Da će se to dogoditi, Krstičević je najavio i početkom ove sedmice kada je prilikom najave velike vojne vežbe "Velebit 18 - združena snaga", izjavio: 

- Želim da vas pozovem i u onaj drugi petak kada ćemo ovde predstaviti jedno novo, jako sredstvo HV-a. Za sada bih se na tome zadržao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading