CVIJANOVIĆEVA: Formiranje institucija je prioritet!

Autor: Tanjug

Svet

11.10.2018

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoizabrana predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas da će joj prioritet biti ubrzano formiranje institucija, te istakla da je olakšavajuća okolnost to što će srpski član Predsedništva BiH biti Milorad Dodik, koji zna šta su ciljevi, i na političkom i na ekonomskom planu u Srpskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Željka Cvijanović

- Formiranje nove vlade i konstituisanje Parlamenta biće prioritet. To će biti prvi koraci. Ne smemo gubiti vreme. U interesu nam je da se što pre formira vlast, da dobijemo izvršnu vlast, da se identifikuje parlamentarna većina i mislim da tu neće biti nikakav problem - rekla je Cvijanovićeva, za ATV.

Ona je istakla da je sa Dodikom i do sada odlično sarađivala, bez obzira na to koje su funkcije obavljali, te da ce saradnja i ubuduće biti takva, ali mnogo olakšana činjenicom da neće biti "borbe" kao do sada sa ljudima iz RS koji su vršili vlast u institucijama BiH.


- Imaćemo normalnu saradnju, komunikaciju, usaglašavanje stavova, dogovor o svim važnim pitanjima i koracima. To će biti olakšavajuće za Republiku Srpsku, za mene kao predsednika, ali i za buducu Vladu i parlament da imate čoveka sa kojim možete da koordinišete aktivnosti, koji zna šta su prioriteti institucija, šta su ciljevi koje moramo da ostvarujemo - poručila je Cvijanovićeva, prenosi RTRS.

Govoreći o poseti Srbiji, ona je istakla da je prirodno i logično da Beograd bude prvi grad u koji će otići, nakon stupanja na dužnost predsednika Srpske.

Cvijanovićeva, koja je potpredsednik SNSD-a, ocenila je da su rezultati opštih izbora u skladu sa očekivanjima i najavama koje je SNSD imao još u izbornoj noći, da je to sigurnih 30.000 glasova i da se to i zadržalo.

- Naravno, sačekaćemo još glasove iz inostranstva, ali ne očekujem da će to bilo kako promeniti razliku - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocenila da je izborni uspeh, između ostalog, i rezultat njenog direktnog kontakta sa građanima na terenu i međusobnog razumevanja i poverenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading