Hrvatskoj preti DRASTIČNO POSKUPLJENJE cigareta i alkohola!

Autor: blic.rs

Svet

07.10.2018

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj bi uskoro moglo da dođe do drastičnog povećanja cena cigareta i žestokih alkoholnih pića.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Do poskupljenja bi moglo da dođe ukoliko se usvoji Zakon o obaveznom zdravstvenom osiguranju u čijem Nacrtu se predviđa uvođenje novih prihoda, koji bi na račun zdravstva trebalo da stižu od svake prodate kutije cigareta i svake prodate litre žestokog alkoholnog pića, navodi Hina.

Novi prihodi zdravstvenog sistema, u koje, između ostalog, spada i deo novca koji građani troše na cigarete i alkohol, prema zamisli priređivača zakonskog rešenja trebalo bi da iznose oko dve milijarde kuna (270 miliona evra).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema zakonskom predlogu koji se priprema, kutija cigareta i litra žestokog alkoholnog pića trebalo bi da koštaju za čak 50 odsto više nego što koštaju danas, a u nove prihode zdravstva išlo bi i izdvajanje iz premija automobilskog osiguranja. Ovo izdvajanje trenutno iznosi četiri odsto, a trebalo bi da iznosi sedam odsto od visine premije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading