HRISTIJAN MICKOSKI SLAVI: Mi smo Makedonci, referendum nije uspeo

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

30.09.2018

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovde žive Makedonci, naš identitet je makedonski, naš jezik je makedonski, naši preci su Makedonci. Referendum nije uspeo", saopštio je lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hristija Mickoski

- Broj građana koji nisu dali podršku, odnosno broj građana koji su uzdržani je drastično veći od onih koji su glasali za sporazum. Ljudi su pokazali izuzetnu demokratsku i patriotsku svest - rekao je Mickoski.

Lider najveće opozicione stranke u Makedoniji rekao je da je danas poražen ne samo sporazum sa Grčkom, već i kriminal na vlasti, namešteni tenderi, uništena ekonomija, napušteni projekti u zdravstvu i obrazovanju. 

- Narod je rekao "ne" manipulacijama ove vlasti sa NATO-om i EU. Makedonski narod je pokazao da se ne plaši, jer niko ne može da pobedi narod. Narod je dao svoj sud. Vlast je ogoljena i razobličena u svoj svojoj nemoći - rekao je Mickoski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading