(FOTO) HAOS U HRVATSKOJ: Šest aviona gasi požare u Dalmaciji!

Autor: Tanjug

Svet

27.09.2018

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri kanadera i tri aviona tipa Ertraktor angažovani su danas na požarištu Kula Norinska kod Metkovića i Chilipi kod Dubrovnika, kao i u Orebiću na poluostrvu Pelješcu, a vojni helikopter prevozi posade na relaciji Zemunik-Dubrovnik, prenose hrvatski mediji.

Uz vazdušne snage, na požarištu kod Metkovića angažovane su i kopnene snage s 52 vojnika i sedam motornih vozila, dok se na požarištu u Orebiću nalazi 50 pripadnika sa šest motornih vozila, prenosi Index.hr.

- Trenutno nam je prioritet požar iznad aerodroma Dubrovnik. Za kraj sezone imamo veliki broj požara, a bura nam otežava gašenje i ometa letenje. Srećom, danas je situacija nešto mirnija i verujem da ćemo uspeti da pogasimo sve požare - rekao je kapetan posade kanadera, Tomislav Slavica, koji je učestvovao u gašenju na svim požarištima u protekla dva dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading