DODIK ZA ROJTERS: Nisam spreman da delujem protiv Dejtona i Ustava!

Autor: Tanjug

Svet

26.09.2018

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na direktno pitanje da li će nastaviti da se zalaže za sececiju RS i njenu integraciju sa Srbijom predsednik RS odgovorio da će poštovati Dejtonski mirovni sporazum i Ustav.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Milorad Dodik

Nisam protiv mogućnosti postojanja Bosne i Hercegovine, ali jesam protiv takve BiH koja podriva Dejtonski mirovni sporazum, izjavio je predsednik Republike Srpske u predizbornom intervjuu za agenciju Rojters, koja ga opisuje kao lidera koji je dugo pozivao na sececiju RS od Bosne, ali je ublažio stav dok se zemlja bliži izborima.

- Ja sam protiv BiH koju vode stranci koji su načinili nemoguću kreaciju... gde nemamo unutrašnji dijalog - rekao je Dodik koji je dodao da je Dejtonski sporazum tokom godina obezvređen intervencijama međunarodnih kontrolora i sudija.


Rojters navodi da se Dodik kandiduje za srpskog člana Predsedništva BiH, "države koju je u prošlosti često nazivao ''nemogućom'' i predodređenom za raspad".

Na direktno pitanje da li će nastaviti da se zalaže za sececiju RS i njenu integraciju sa Srbijom, on je odgovorio da će poštovati Dejtonski mirovni sporazum i Ustav.

- Nisam spreman da delujem protiv Dejtona i protiv Ustava - rekao je Dodik.

Britanska agencija ocenjuje da je on u intervjuu, braneći Dejtonski sporazum, zauzeo "mnogo iznijansiraniji stav".

Dodik je, takođe, istakao da će nastaviti da podržava nastojanje BiH da uđe u Evropsku uniju, ali ne i u NATO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading