SILOVAO ĆERKU OD NJENE 12 GODINE I NAPRAVIO JOJ DETE: Pogledajte SKANDALOZNU odluku suda u Zadru!

Autor: Republika

Svet

26.09.2018

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhovni sud Republike Hrvatske smanjio je kaznu "zadarskom Friclu", koji je zbog dugogodišnjeg silovanja vlastite ćerke, s kojom je dobio i dete, kao i psihičkog i fizičkog maltretiranja šestoro dece i supruge prošle godine osuđen na 40 godina zatvora.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Monstruoznom Zadraninu kazna je smanjena za 10 godina na javnoj sednici Vrhovnoga suda 13. septembra na kojoj je i on sam učestvovao sa Županijskoga suda u Zadru putem videolinka.

Od kada je uhapšen, "Fricl" se nalazi u pritvoru zatvora u Zadru, a sad će, nakon pravosnažnosti presude od 30 godina zatvora, biti upućen na Odeljenje za dijagnostiku i analitiku zatvora u Remetincu, kako bi se procenilo u koji zatvor u Hrvatskoj će biti poslat na izdržavanje dugotrajne zatvorske kazne.

Svoju najstariju ćerku Zadranin je počeo da siluje kad je ona imala samo 12 godina i nije prestao sve do 2017. godine, kad je odveden u istražni zatvor, a njoj je bilo 27 godina. U tom razdoblju silovao ju je više od 1.500 puta.

- Razlog ovakvoj odluci Vrhovnoga suda, prema obrazloženju koje su nam dostavili, jeste taj što Vrhovni sud smatra kako bi prema okrivljenom trebao biti primenjen blaži zakon, dakle onaj kazneni zakon koji je bio na snazi od 1997. do 2011. godine, jer je većinu dela za koja je proglašen krivim počinio u tom periodu - rekao je portparol Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković i dodao kako pravosuđe mora da primeni onaj zakon koji je blaži za počinioca, piše slobodnadalmacija.hr.

Nakon dokaznog postupka, sudija Boris Radman osudio je 51-godišnjaka u septembru prošle godine po svih pet tačaka optužnice.

Svoju rođenu ćerku silovao je bez prestanka u razdoblju od njene 12 do 28 godine, više od 1.500 puta. Ona je kao maloletnica s ocem dobila dete, dva puta je posle toga namerno pobacila, a jednom je s 15 godina pokušala i da se ubije, piše Slobodna Dalmacija.

U porodici su znali šta otac radi najstarijoj ćerki, ali su zbog stalnih maltretiranja, terorisanja i fizičkog nasilja živeli u strahu za svoje živote ako ga prijave. Štoviše, kad je jedna ćeka oca prijavila policiji, a supruga Centru za socijalnu pomoć, policajci su joj rekli da "neke porodice znaju da zovu po pedeset puta", dok su radnici Centra majci rekli "da oni ne mogu ništa".

Osuđeni Zadranin pre ovoga nije bio osuđivan, bio je učesnik Domovinskog rata i konzument alkohola na nivou štetne upotrebe, ali psihijatrijskim veštačenjem dokazano je da je, kao osoba s razvijenim poremećajem ličnosti, sve vreme svog pedofilsko-incestuoznog odnosa s članovima porodice, bio potpuno svestan šta im čini.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading