MAKEDONSKI PREDSEDNIK: Članstvo u EU i NATO ne smeju biti alibi za loš sporazum

Autor: Tanjug

Svet

13.09.2018

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski predsednik Ðorđe Ivanov poručio je večeras, na sastanku sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini u Skoplju, da "članstvo u EU i NATO ne sme biti alibi za loš sporazum".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Đorđe Ivanov

Prema njegovim rečima, strateški ciljevi zemlje ne smeju biti zloupotrebljeni na račun nacionalnih i interesa makedonskog naroda.

- Moj stav se nije promenio. Članstvo u EU i NATO je strateški cilj Makedonije, ali ne može da služi kao alibi za loš sporazum koji, umesto da rešava, otvara još više pitanja - istakao je Ivanov, prenela je agencija MIA.


U Skoplju su danas boravili i Mogerini i pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja, Ves Mičel.

Mogerini je pozvala Makedonce da izađe na referendum o sporazumu o imenu sa Grčkom, koji bi mogao da omogući toj bivšoj jugoslovenskoj republici pristupanje Uniji i NATO-u.

Mičel je poručio da SAD snažno podržavaju Prespanski sporazum i to smatraju prilikom da Makedonija postane 30. članica NATO, naglasivši da je konačna odluka na glasačima, prenosi MIA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading