GRADONAČELNIK ZAGREBA SE OBRUKAO ZA SVE PARE: Da sam žensko, bio bih najbolje žensko. Ja svima dam!"

Autor: Tanjug

Svet

30.08.2018

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatsko udruženje B.a.B.e, osnovano 1994. godine s ciljem promocije i zaštite ženskih ljudskih prava, osudilo je ispad gradonačelnika Zagreba Milana Bandića koji će, kako kažu, ostati zapisan u analima hrvatske političke gluposti.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Milan Bandić

Bandić je, naime, na pitanje o optužbi inicijative "Narod odlučuje" koja tvrdi da im je preskupo naplatio štandove i dao premalo lokacija, izjavio: "Je li vi znate da Bandić svima daje? Ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, a ja sam jedan mali muškarac. Ali ja svima dam."

- Seksizam označava percepciju i stavove i ponašanja koja omalovažavaju i degradiraju, odnosno povređuju dostojanstvo neke osobe na osnovu pola, gotovo po pravilu žena - saopšteno je iz tog udruženja.

Dodaju da Bandić svojim ispadima neprestano ponavlja ukorenjene stereotipe u društvu o ženskim ulogama, a vrednost žene sveo na njenu, kako kaže, seksualnu aktivnost.

- Dvostrukim standardima i dodatno potvrđujući nametnute rodne uloge, gospodin Bandić stavlja žene u nepovoljan položaj u društvu - poručuju iz tog udruženja.

Podsetile su da je u Hrvatskoj na snazi Zakon o ravnopravnosti polova i Nacionalne politike za ravnopravnost polova, a gradonačelnikovu ulogu, kažu, ne vide u kršenju zakona i politika nego u odgovornom "promovisanju društvenih vrednosti u skladu sa zakonima i Ustavom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading