CRNOGORCI BI DA ZARADE, A DA ZAOBIĐU ZAKON: Inspekcije utvrdile 1.500 nepravilnosti!

Autor: novosti.rs

Svet

22.08.2018

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka letnje turističke sezone, Inspekcija rada, Sanitarna, Zdravstvena, Turistička i Tržišna inspekcija vrše pojačani nadzor u svim turističkim gradovima u Crnoj Gori, a u samo prve dve nedelje avgusta obavljeno je 568 kontrola u oblastima ugostiteljstva, građevinarstva, trgovine i zanatstva. Utvrđeno je 1574 nepravilnosti, a izrečeno 1483 prekršajnih naloga i 10 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Ovo je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove uz napomenu da je nspekcijski nadzor fokusiran na kontrolu kupališta u pogledu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, organizovanja spasilačke službe, postavljanja uređaja i opreme, izdavanja fiskalnih računa za usluge plažnog mobilijara i oslobođenog dela kupališta.

- Osim toga, intezivno se kontrolišu ugostiteljski objekti, turističke agencije i trgovine i to u delu ispunjenosti uslova za vršenje delatnosti, utvrđivanje porekla robe, zapošljavanje, obavljeni zdravstveni pregled zaposlenih u ugostiteljskim objegktima i izdavanja računa. Što se tiče Turističke inspekcije ta inspekcija je najčešće utvrđivala nepravilnosti koje se tiču nepoštovanja propisa po kojem 50 odsto plaže treba da bude oslobođeno od plažnog mobilijara kao i neorganizovanje spasilačke službe, neposedovanje deklaracije na proizvodima i organizovanje izleta od strane nelegalnih agencija. Samo u prvoj polovini avgusta ova inspekcija je za 20 kupališta izrekla kazne zbog neoslobađanja od mobilijara, a u sedam slučajeva kaznila preduzetnike zbog neorganizovanja spasilačke službe - navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading