U HRVATSKOJ PUKLA SEZONA: Smeštaj bagatela posle lošeg odziva turista

Autor: Republika

Svet

19.08.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon prošlogodišnje rekordne turističke sezone u Hrvatskoj je porastao apetit pa su i očekivanja od ovogodišnje sezone, koja je još u jeku, bila vrlo visoka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iako je broj gostiju prema e-Visitoru jednak prošlogodišnjem (1,015 miliona) oduševljenja među turističkim radnicima ipak nema i čuje se kako na celom Jadranu ima praznih kreveta, piše Slobodna Dalmacija.

Prošle godine se u avgustu tražio krevet više pa je deo hotelijera, poveden tom euforijom, ove godine podigao cene, ali očekivani efekt je izostao.

Prošlog ponedeljka, prema podacima e-Visitora, u hotelima na Jadranu bilo više od desetak hiljada praznih kreveta, ponajviše u hotelima sa tri zvezdice, a u privatnim apartmanima bilo je čak 190 hiljada praznih kreveta. To je za sredinu avgusta prilično loš podatak.

Privatni iznajmljivači još su u većoj nevolji od velikih hotela jer je proteklih dana od 601.256 registriovanih kreveta puno bilosamo 414.531. Enormni rast broja kreveta kod privatnih iznajmljivača očigledno nije pratilo i rastuće zanimanje tržišta. Podaci pokazuju da su u prvih desetak dana avgusta iznajmljivači sa najkvalitetnijim smeštajem bili i najuspešniji.

Hoteli sa pet zvezdica nemaju praznih kreveta, kao ni vrhunski apartmani i kuće za odmor, a problema sa popunjenošću čak i u špici sezone imaju srednji, piše Slobodna Dalmacija.

U porodičnim apartmanima sa tri zvezdice trenutno je više od sto hiljada praznih kreveta,a većinom se radi o stanovima nabrzinu prenamenjenim za turistički zakup koji očigledno nisu toliko zanimljivi na tržištu u odnosu na svoj broj.

Sve to je dovelo do toga da se, piše Slobodna Dalmacija, polovinom avgusta u Splitu, Zadru, Šibeniku i Makarskoj apartmani mogu naći za samo 30 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading