CRNOGORSKI MINISTAR IZVREĐAO SRPKINJU: Javnost u Srbiji ogorčena

Autor: Republika

Svet

18.08.2018

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin tražio je od tužilaštva i pravosudnih organa da slučaju Srpkinje Sare Vidak (20), koja je nevino optužena za izmišljeni napad nad sudijom kotorskog suda Jelenom Stanišić, pristupe "kao da je reč o kriminalcu najvišeg ranga".

RepublikaFoto: youtube.com/Vlada Crne Gore
Zoran Pažin, crnogorski ministar pravde

Ovo je razbesnelo javnost u Srbiji, a oglasio se i predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, koji je zbog ovakve reakcije posebno iskritikovao crnogorskog ministra.

- Institucije Crne Gore nisu nezavisne ni profesionalne - dodao je.

Ministar Pažin se od prvog trena uključio u slučaj mlade Srpkinje, "pozdravljajući brzo hapšenje Beograđanke", kao da je reč o okorelom kriminalcu, a ne devojci od 20 godina, koja studira dva fakulteta, i koja je bez ikakavih dokaza unapred osuđena od strane državnih organa Crne Gore koji su se svojim izjavama uključili u hajku protiv nedužne Srpkinje.

- Pozdravljam brzu i profesionalnu reakciju policije, koja je stala u zaštitu ličnog i profesionalnog integriteta nosioca pravosudne funkcije i u veoma kratkom vremenskom roku lišila slobode lice osumnjičeno za napad - saopštio je Pažin, kao da se radi o okorelim izgredniku, a ne devojci kojoj je u zgradi suda od šoka koji je doživela pozlilo, pa je intervenisala i Hitna pomoć.

Ona je sprovedena u ozloglašeni zatvor Spuž i preti joj 5 godina robije, a u Crnoj Gori se povela ogromna hajka iako je navodni napad izmišljen!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading