LAVROV U BANJALUKU DONOSI BRATSKU PORUKU: Moskva spremna da podrži RS oko pitanja statusa

Autor: Tanjug

Svet

13.08.2018

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moskva je spremna da podrži Republiku Srpsku da otvori pitanje svog osamostaljenja, naročito u kontekstu pregovora o konačnom rešenju za Kosovo i Metohiju koji će biti intenzivirani u septembru", pišu "Večernje novosti".

RepublikaFoto: Tanjug
Stiže u Banjaluku sa dobrim vestima: Sergej Lavrov

Prema saznanjima lista, ovu poruku predsedniku RS Miloradu Dodiku trebalo bi da prenese ruski šef diplomatije Sergej Lavrov koji će 16. i 17. septembra posetiti Sarajavo i Banjaluku.

Kako pišu "Novosti", Moskva je već nezvaničnim kanalima i Beogradu i Banjaluci poslala signal da je sa velikom pažnjom primljen Dodikov čvrst stav da će, ukoliko Priština dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama ili dogovor oko KiM bude podrazumevao bilo koji slican aranžman i Srpska krenuti putem osamostaljivanja.

List napominje i da će se dolazak Lavrova u Banjaluku poklopiti sa razgovorima koje će predsednik Aleksandar Vučić 15. septembra voditi u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. 

Rešavanje kosmetskog pitanja biće centralna tema u Kremlju koji pažljivo prati sadržaje razgovora Beograda i Pristine, a posebno uticaj međunarodnog faktora na to pitanje, navode Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading