ZAEV U PROBLEMU: Pokrenuta kampanja "Makedonija bojkotuje" protiv referenduma

Autor: Tanjug

Svet

05.08.2018

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tridesetak makedonskih organizacija civilnog sektora, političkih partija i nevladinih organizacija potpisalo je danas memorandum o saradnji sa ciljem bojkota referenduma o dogovoru sa Grčkom u vezi sa imenom Makedonije, koji će biti održan 30. septembra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

Kampanja je pokrenuta pod sloganom "Makedonija bojkotuje".

Potpisnici su pod pokroviteljstvom formirali i, kako prenosi agencija MIA, krizni štab za kampanju.

Makedonska Državna izborna komisija je, kako je u subotu saopšteno, održala sednicu i usvojila pravilnik o organizaciji referenduma.

Pravo glasa na referendumu imaju svi državljani Makedonije koji su napunili 18 godina, a biće smatran uspešnim ukoliko na njega izađe više od polovine registrovanih glasača.

Makedonski parlament odredio je 30. jula 30. septembar kao datum za održavanje referenduma o težnjama te zemlje ka članstvu u EU i NATO i o sporazumu između Skoplja i Atine o imenu te bivše jugoslovenske republike.

U 120-članom Sobranju, 68 poslanika je glasalo za održavanje referenduma sa pitanjem: "Da li ste za članstvo u EU i NATO, uz prihvatanje sporazuma o imenu između Republike Makedonije i Grčke".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading