TURCI SE ŠIRE PO CRNOJ GORI: Rusi im masovno prodaju luksuzne vile na primorju

Autor: Republika

Svet

01.08.2018

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 40 stanova i poslovnih prostora tokom ove godine kupili su turski državljani u Starom gradu i luksuznim stambenim kompleksima koji se grade ili su izgrađeni u samom srcu Budve, pišu Vijesti.

RepublikaFoto: Dragan Veličković
Ilustracija

Procenjuje se da turski biznismeni u zakupu drže oko 50 poslovnih prostora u ekskluzivnoj zoni Budve, uz samu obalu i u Starom gradu.

Praktično, samo u Starom gradu više od deset poslovnih prostora su zakupili turski državljani otvarajući prodavnice nakita, kožne galanterija, ali i suvenirnice.

Kupljeno je i nekoliko stanova i poslovnih prostora u samom Starom gradu, ali milionska trgovina nekretninama "odigrava“ se i stotinak metara dalje, u luksuznim građevinama.

 

 

Naime, samo u budućem multiapartmansko-trgovačkom kompleksu "Porto Budva“ turski državljani su kupili, kako je Vijestima potvrdila direktorka prodaje kompanije "Alart centar“ Ana Golubović, deset luksuznih stanova od početka godine. Ona je potvrdila da je interesovanje turskih državljana veliko, te da svakodnevno imaju upite.

Poznato je da je cena kvadrata stana u kompleksu "Porto Budva“ od najmanje 4.000 evra, pa do deset hiljada, koliko košta kvadrat poslovnog prostora u budućem šoping centru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading