(FOTO) SKANDAL! SARAJEVO VREĐA PREDSEDNIKA RS - Dodika predstavili kao ADOLFA HITLERA

Autor:

Svet

27.07.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Dodik sa brkovima Adolfa Hitlera na naslovnoj strani sarajevskog nedeljnika Stav! Uz ovu skandaloznu foto-montažu lika predsednika Republike Srpske dodat je i naslov "Mein RS", koji asocira na čuveno kapitalno delo nacističkog vođe "Mein Kampf" (Moja borba).

Foto: Public
Naslovna strana sarajevskog nedeljnika "Stav"

Osim brutalne uvrede na Dodikov račun, u uvodniku lista vređaju se i Srbi, o kojima se govori kao o narodu koji podržava "kontinuitet arlaukanja". Tako se u tekstu pominje istorijska poruka Vuka Karadžića "Srbi svi i svuda", preko monarhističkog svetosavlja i miloševićevskog "Svi Srbi u jednoj državi", pa do Dodikovih, kako navode, separatističkih "Mein RS".

Mučibabić: Dodik i srpski narod su trn u oku sarajevskih medija

- Ovakav tekst pokazuje da je Dodik trn u oku takvih medija, ali ne samo Dodik, već i narod RS i njena konstituitivna pozicija u okviru složene države BIH - zaključio je profesor univerziteta u Sarajevu i Banjaluci Milimir Mučibabić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

- Rečnik sarajevskih medija prema Dodiku malo se menjao poslednjih 15-20 godina. Opasno je što taj otpor prema Dodiku nije više otpor prema pojedincu, već prema njemu kao predstavniku jednog naroda i nacije - ocenio je Mučibabić za Srpski telegraf.

3. avgusta Žalbena komisija Saveta za štampu raspravlja o spornoj naslovnoj

Prema njegovim rečima, jedina je istina to da je Dodik veliki političar i čovek koji dobija sve izbore poslednjih deset godina, dok jezik mržnje u medijima više pokazuje o onima koji to govore, nego o bilo čemu drugom.

Stranka predsednika RS takođe je osudila tekst u Stavu.

- Sramno je tako prikazati čoveka kojem je porodica stradala od nacista i koji je lider naroda koji je najviše stradao od nacista. A pogotovo je sramno što takve stvari dolaze iz grada u kojem se čak i osnovne škole i javne ustanove nazivaju po pripadnicima nacističke i fašističke ideologije - rekao je Radovan Kovačević, portparol SNSD.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nebitan

27.07.2018 18:35

Sad vidite ko su ustvari muslimani, menjaju imena, veru, narodnost al cud jok. Oni su izglea opsednuti hitlerom.