ĐUKANOVIĆ: Uskoro ime gradonačelnika Podgorice

Autor: Tanjug

Svet

08.07.2018

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ime gradonačelnika Podgorice biće poznato za koji dan, kazao je predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

- Odražana je konstitutivna sednica, izabran je predsednik parlamenta. Završna je faza konsultovanja oko kandidovanja šefa izvršne vlasti u glavnom gradu. Razgovaramo ne samo o personalnim rešenjima već i o onome što su programski prioriteti za sledeće četiri godine. I razgovaramo takođe o ekipi koja treba da zaume mesta u ovoj lokalnoj upravi da bi mogli garantovati ostvarenje onih obećanja koja smo dali građanima Podgorice. Mislim da sada zaista možemo govoriti o danima, samo danima u kojima ćemo izaći sa finalnim predlogom rešenja za gradonačelnika Podgorice - kazao je Đukanović na konferenciji za novinare poslei sednice Saveta DPS-a za praćenje realizacije izbornog programa.

Na pitanje "Vijesti" da li je razmišljao o podnošenju ostavke na mesto šefa stranke, Đukanović je kazao da o tome nije bilo reči.

- Nema nikakvih odluka. Vodio sam danas sednicu Saveta. Dakle obavljam posao i predsednika stranke u punom kapacitetu - kazao je on, navodeći da se sledeće godine očekuje održavanje Kongres DPS-a.

Na pitanje TV Vijesti kada misli da će država Crna Gora biti sposobna da reši jedan slučaj napada na novinare, s obzirom da je od ranjavanja novinarke "Vijesti" Olivre Lakić prošlo dva meseca, Đukanović se na konferenciji DPS-a pozvao na svoju funkciju predsednika države.

- Predsednik države nije zadužen za istrage niti za informacije iz istraga. Dobro ste upoznati da su ta pitanja iz nadležnosti tužilaštva, tako da pretpostavljam da kroz redovnu komunikaciju sa tužilaštvom možete da dobijete sve potrebne informacije - pojasnio je on.

Đukanović je na konferenciji kazao je da su prioriteti u narednom periodu ekonomski rast i razvoj institucija.

- Institucija koje treba da garantuju kvalitetniju vladavinu prava - kazao je Đukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading